ANA BJELICA

ANA BJELICA
Naše odbojkašice su nas toliko puta učinile ponosnim i kad ih gledaš koliko dišu kao jedno dok se bore na raznim takmičenjima, uvek imaš osećaj sigurnosti u pobedu.

Deo te fantastične ekipe i jedne od najboljih postava reprezentacije u istoriji srpske odbojke je Ana Bjelica, devojka rođena u Beogradu 1992 godine. Visoka je 190cm, ima 78kg i igra na pozicijama korektora i primača. A ona ima čime da se pohvali jer kada u svojoj profesionalnoj karijeri za deceniju igranja za reprezentaciju osvojiš 4 zlatne, jednu srebrnu i 5 bronzanih medalja na najvećim takmičenjima i toliko puta obraduješ svoje sunarodnike, sigurno možeš reći da imaš bogatstvo u svojim rukama i besmrtnost.

Kada se doda na sve to da Ana ima i pojedinačna priznanja kao najbolji pointer i kapitensku traku 2019.godine na Svetskom kupu u Japanu, možemo reći da se radi o izuzetnoj sportiskinji.

Naša mlada odbojkašica je tokom svoje karijere i u ekipnom sportu sa svojim ekipama za koje je igrala osvajala prvenstva. U svojoj porodici ima tradiciju bavljenja sportom, jer su njeni rođeni brat i sestra košarkaši.

Nama ostaje samo da kažemo hvala Ana, svim srcem smo uz tebe i tvoj tim, da nas ponovo obradujete nekom medaljom na predstojećem Evropskom prvenstvu, a mi ćemo se zahvaliti ponovo ispred balkona Skupštine grada, onako tradicionalno, kako samo mi umemo. Živeli!