Voda Vrnjci

ISTORIJAT

Voda koja živi hiljadama godina

Posle rimskog osvajanja Balkana, krajem stare i početkom nove ere, mineralne vode Vrnjačke Banje koristile su se za osveženje i kupanje! Pronađeni arheološki nalazi: uređen izvor mineralne vode, bazen za kupanje kao i mnoštvo kovanog novca sa likovima rimskih imperatora, svedoče da su na tom mestu stari Rimljani izgradili svoje terme! U njih su na lečenje i oporavak mahom dolazili legionari rimskih legija i romanizovana plemenska aristokratija starosedelaca.

Dukati sa likom rimskih imperatora, stari rimljani ostavljali su u blizini vrnjačkih izvora iz kultnih razloga, u znak zahvalnost bogovima na prirodnom daru – lekovitoj vodi. Zato našu ambalažu krasi Rimski zlatnik, simbol vode koja je premostila dve ere! Lik cara Konstantina, jednog od najznačajnihih vladara i rimske i svetske istorije, utisnut je na rimskom novčiću, koji personifikuje korporativni identitet Vode Vrnjci.

Datumi na koje smo ponosni

Vrnjačke mineralne vode, dragoceni i blagotvorni dar prirode, u početku su koristili samo meštani i oni koji posete Banju. Da bi ih učinila dostupnim svima, uprava Lečilišta Vrnjačke Banje je 1969. donela odluku o izgradnji pogona za flaširanje mineralne vode. Tako je 5. februara 1970. godine osnovana kompanija „Voda Vrnjci“ a.d. sa imenom pod kojim i danas posluje! Nekoliko meseci kasnije, i fabrika za flaširanje mineralne vode je krenula sa radom. Već u prvoj godini postojanja, a prvi put na tržištu, na prvom međunarodnom sajmu šljivovica, žestokih i bezalkoholnih pića, u Sarajevu 1970. godine, Voda Vrnjci dobija epitet najbolje u konkurenciji 76 izlagača, i osvaja Grand Prix i zlatnu medalju!

Do maja ’76. godine jedini proizvod kompanije bila je flaširana mineralna voda, pod sopstvenom robnom markom „Voda Vrnjci“. U maju 1976. godine kompanija proširuje svoju paletu proizvoda osvežavajućim bezalkoholnim napicima. Kompanija Voda Vrnjci je uspešno privatizovana 2004. godine i danas predstavlja jednu od najsavremenijih kompanija u Srbiji i na Balkanu. Pozicionirana među prve tri kompanije koje se bave flaširanjem prirodne mineralne vode i proizvodnjom osvežavajućih bezakoholnih napitaka, Voda Vrnjci objedinjuje poslovni razvoj i socijalnu odgovornost. Mi već više od 40 godina neprestano potvrđujemo svoju posvećenost prirodi, i priroda nam dobrim vraća.

prirodna
0%
zdrava
0%
sveža
0%
kalorija
0%
reciklaža
0%

Portfolio proizvoda

Pogledajte naš bogati asortiman proizvoda

BLAGO GAZIRANA
Blago gazirana mineralna voda

GAZIRANA
Gazirana mineralna voda

NEGAZIRANA
Negazirana mineralna voda

ELEMENT
Premium negazirana mineralna voda

NAPICI
Osvežavajući bezalkoholni napici

BLOG

Pratite naša dešavanja

U našem blogu možete saznati sve vezano za dešavanja, promocije, i novosti našeg brenda i naših partnera.