ŽELJKO REBRAČA – ČOVEK VELIKOG TALENTA I VELIKOG SRCA!

ŽELJKO REBRAČA – ČOVEK VELIKOG TALENTA I VELIKOG SRCA!
Željko Rebrača – Čovek velikog talenta i velikog srca!
I više nego dovoljno da Voda Vrnjci pruži ruku prijateljstva i da svoju podršku.
Osnivač i Ambasador Košarkaške Akademije Rebrača je legenda Srpske i Jugoslovenske košarke, Željko Rebrača. Sa najvećim uspehom je nosio dresove KK NAP, KK Partizan, Benetton Treviso, Panathinaikos, Detroit Pistons, LA Clippers kao i reprezentacije Jugoslavije. Osvajač je reprezenativnog Svetskog zlata, Evropskog zlata dva puta i Olimpijskog srebra. Na klupskom nivou je osvajao domaća prvenstva i dva puta Euroleague.

Od individualnih priznanja bio je MVP Euroleague Final four-a, NBA Rookie All Star 2002. godine, MVP Grčkog prvenstva, Najbolji igrač Evrope 1998. godine, a osvojio je i niz drugih individualnih priznanja u poenima, blokadama, skokovima. I ove godine se Akademija Rebrača vraća na Zlatibor i ovog jula je organizovala sedmodnevni košarkaški kamp za decu uzrasta 10-17 godina.

Prvi cilj Košarkaške Akademije Rebrača je zdrav razvoj dece u mladim selekcijama. Kroz druženje, igru i vežbanje deca razvijaju svoj potencijal.

Drugi cilj je priprema za proces stvaranja budućih igrača koji će, kada dođu do seniorske kategorije, ispuniti svoj kompletan potencijal i sve one rezultate koje ostvare u mlađim selekcijama preneti u seniorsku košarku.

Da bi polaznici Akademije, pre svega, postali kvalitetni ljudi i da bi napredovali u sportskom smislu, veoma je bitan adekvatan i kvalitetan stručni kadar.

Tu se ne misli samo na košarkaškog trenera već uključujemo i druge stručnjake kao što su lekari, psiholozi, nutricionisti, fitnes treneri i nastavnici engleskog jezika.
Tako to radi profesinalac velikog srca. A mi ga sa radošču i velikim ponosom, u tome pratimo!
(06.avgust 2022.)