DEJAN BOJOVIĆ JE U SVOM ODBOJKAŠKOM RADU I PRIVATNOM ŽIVOTU DEFINITIVNO ČOVEK KOJI POMERA GRANICE

DEJAN BOJOVIĆ JE U SVOM ODBOJKAŠKOM RADU I PRIVATNOM ŽIVOTU DEFINITIVNO ČOVEK KOJI POMERA GRANICE
Dejan Bojović je u svom odbojkaškom radu i privatnom životu definitivno čovek koji POMERA GRANICE.
„Sedam godina sam igrao u Evropi, u velikim najpre domaćim klubovima, a onda i inostranim.
Četiri u Crvenoj zvezdi, po jednu u Vojvodini, Olimpijakosu i Montikjariju.
„Rekao bih da mi je karijera imala dve sedmogodišnje celine, evropsku i japansku.“
Sedam godina koje je proveo u Toraju, su najduži period koji je jedan igrač (ili trener) stranac, proveo u Zemlji izlazećeg Sunca i još sve u jednom mestu i jednom klubu.

„Običaj je da saigrači na ramenima nose i bacaju onoga ko prestaje sa aktivnim igranjem. Kada je pala poslednja lopta, svi su poleteli prema meni, ali ne samo moji saigrači, već i protivnički.

Bio je to poseban osećaj, kad čovek sazna da ga rivali toliko cene. Rekli su mi da nijedan igrač pre mene, ne stranac, već i domaći, Japanac, nije imao tu privilegiju da oba tima učestvuju u njegovom „bacanju“ na kraju karijere.

To je bila kap koja mi je naterala suze na oči. Trenutak koji ostaje čvrsto urezan u pamćenju, za sva vremena.
Znam šta mi je sve odbojka dala i to želim da joj vratim. Tačnije, znam gde sam najviše naučio, gde sam se formirao i kao ličnost i kao sportista. U Srbiji. Zato hoću da vratim, na bilo koji način.“

I vratio se, na sreću svih nas i na sreću naše odbojke, imenovan je za direktora seniorskih reprezentacija Srbije.
„Zahvalio bih se čelnim ljudima Saveza, pre svih predsedniku Gajiću i generalnom sekretaru Kneževiću što su mi pružili priliku da se bavim nečim, što sam oduvek želeo i što je posao mojih snova. Nadam se da ću ispuniti njihova očekivanja i očekivanja odbojkaške javnosti.

Motivacija je ogromna, lepo mi je u svojoj kući, pošto kadrove u Savezu jako dobro poznajem. Biće teško našim reprezentacijama da ostanu na vrhu, ali potrudićemo se svi zajedno da se to i dogodi.”, poručio je Bojović.
(21.mart 2022.)