Voda Vrnjci

BLOG

     
    

Blog

Prirodna mineralna voda sa čuvenih izvora Vrnjačke Banje!

Dr Vladimir Jokanović: “Duže trči za duži život.”

Voda Vrnjci prepoznaje inspirativne ljude i one koji mogu biti primer svima nama da pomeramo granice. Želimo da budemo motivacija svima predstavljajući takve pojedince, jedinstvene i vrlo neobične. Takav je upravo Akademik dr Vladimir Jokanović, koji pored bogate doktorske karijere, mnoštva objavljenih publikacija, vajarskih izložbi, stotine spomenika čiji je autor, ima energiju da živi zdravo i rekreativno igra tenis u svojoj 84. godini života.

Ipak, krenimo redom. Priča dr Jokanovića počinje u Bosni i Hercegovini, 1936. godine. U Travniku i Sarajevu se školovao, a potom u Beogradu studirao stomatologiju, koju je uspešno diplomirao 1961.godine. Specijalizaciju maksilofacijalne i oralne hirurgije završava u Beogradu, Ljubljani, Zagrebu, Beču i Berlinu. Najveći deo radnog veka provodi u Osijeku, a u međuvremenu u svoju bogatu biografiju dodaje i doktorat 1982. godine. Akademik u Hrvatskoj postaje 1984.godine a u Srbiju dolazi 1992.godine i nastanjuje se u Novom Sadu. Radio je potom u Srbiji do penzije 2001.godine. 2006. godine biva izabran za počasnog člana Srpske akademije nauka i umetnosti. Pored medicine, ljubav su mu vajarstvo i pisanje, a tokom svog radnog veka napravio je 60 samostalnih vajarskih izložbi i napisao preko 200 naslova iz istorije medicine, etike, sociologije, kritika, polemika i objavio 31 knjigu poezije i aforizama.

Ovaj inspirativni doktor ceo svoj život je pored medicine posvetio sportu. Aktivno se u mladosti bavio rukometom, na poziciji golmana a potom rvanjem. Pored toga, oprobao se u dizanju tegova i boksu. A danas o tome i piše. Zato pomerajte granice...

Nemojte misliti nikad da ste dosegli svoj maksimum, jer svaki dan treba da napravite korak više, da budete u svom mikrosvetu najbolji za sebe i ljude oko sebe, pa da možda i sami jednog dana budete vedrog duha, vitalni i inspiracija svima kao doktor Jokanović.

“svaki dan treba da napravite korak više.”

Dr Vladimir Jokanović
BLOG

#pomeri granice

U našem blogu možete saznati sve vezano za dešavanja, promocije, i novosti našeg brenda i naših partnera.

Novosti

GOOD FOOD FESTIVAL

Kompanija Vrnjci je učestvovala na ovogodišnjem Good Food & Wine festivalu, održanom 05.septembra na Sava promenadi u Beogradu. Voda Vrnjci je dobila nagradu za Najbrend za 2020.godinu, koja nam je tom prilikom uručena. Posetiocima našeg štanda ponudili smo zanimljivu nagradnu igru kojom, nakon okretanja točka sreće, dobijaju određenu vodu iz našeg proizvodnog asortimana. Veliko interesovanje ljudi je nešto što nam pričinjava veliko zadovoljstvo i nadamo se da ćemo se uskoro ponovo družiti sa ljubiteljima naše vode.

pročitaj više